City Arenu v Trnave otvoria koncom augusta

NETKY.SK • 21 Január 2015, 16:03 • 2 min
City Arenu v Trnave otvoria koncom augusta

TRNAVA - Výstavba nového štadióna futbalistov FC Spartak Trnava s názvom City Arena pokračuje v súlade so stanoveným harmonogramom.

slovakia

left justify in out

Všetko speje k tomu, aby koncom augusta tohto roka prišlo k slávnostnému otvoreniu futbalového štadióna a priľahlej obchodnej galérie. Podľa oficiálnej internetovej stránky trnavského klubu o tom v stredu informoval predseda predstavenstva investorskej spoločnosti Pavol Adamec.

 

Akciová spoločnosť City Arena už ráta aj s termínmi slávnostného otváracieho ceremoniálu multifunkčného komplexu, ktorý sa nachádza v historickom centre Trnavy. Pavol Adamec uviedol, že priestory obchodného centra predstavia pozvaným hosťom koncom augusta 2015. Na druhý deň predpoludním spustia galériu do prevádzky aj pre verejnosť. "Pri tejto príležitosti pripravujeme sprievodné akcie aj v centre mesta. Do Trnavy zavítajú slovenskí i zahraniční speváci zvučných mien," citoval portál spartak.sk slová P. Adamca. 

 

Štadión chcú pokrstiť na klubovej úrovni v závere otváracieho víkendu. "Aktuálne pracujú so scenárom, že najprv proti sebe nastúpia starí páni Spartaka proti legendám holandského Ajaxu Amsterdam a následne sa na trávnik dostanú futbalisti trnavského A-mužstva. Organizátori súboja pracujú na tom, aby pritiahli za súpera klub európskeho formátu," uvádza web Spartaka. 

 

V septembri si prvýkrát vyskúša nový trnavský futbalový štadión aj slovenská reprezentácia. Zverenci trénera Jána Kozáka nastúpia 8. 9. proti Ukrajine v zápase C-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska. 

 

City Arena každým dňom rasite aj vizuálne, prišlo už aj k prepojeniu severnej a východnej tribúny v spodnej časti hľadiska. Intenzívne sa pracuje aj v interiéri, kde inštalujú siete, vzduchotechniku a elektroinštalácie. V hľadisku futbalového stánku osadili už takmer päťdesiat percent sedadiel. Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) i Európskej futbalovej únie (UEFA). Súčasťou areálu bude dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory a obchodné centrum s multikinom. Celý komplex bude spĺňať štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies