City Arena v Trnave priniesla problémy s parkovaním v okolí

NETKY.SK • 11 September 2015, 11:25 • 2 min
City Arena v Trnave priniesla problémy s parkovaním v okolí

TRNAVA – Otvorenie nákupného centra City Arena v centre Trnavy spôsobilo problémy s parkovaním v okolí tohto komplexu.

slovakia

left justify in out

Zaplnené sú bezplatné parkoviská v okolitých uliciach, situáciou sa bude zaoberať radnica. Mestské zastupiteľstvo o probléme informoval poslanec Rastislav Mráz. City Arenu otvorili pre verejnosť 22. augusta.


Výstavbou City Areny prišla Trnava o 360 parkovacích miest. Nákupné centrum stojí na mieste bývalého parkoviska pri mestskom amfiteátri. V dvoch podlažiach pod nákupným centrom vzniklo 950 nových parkovacích miest, podzemné parkovisko je však poloprázdne. Parkovanie pod City Arenou je prvé tri hodiny zadarmo, každá ďalšia hodina je spoplatnená čiastkou tri eurá. ,,Zdieľam názor, že bezplatné parkovacie miesta v okolí obsadzujú zamestnanci prevádzok z City Areny, ktorých má byť približne štyristo a ich parkovanie nikto neriešil,“ povedal Mráz. Mestské zastupiteľstvo v Trnave poverilo mestský úrad, aby spracoval informatívnu správu o aktuálnom stave parkovania v okolí nákupného centra a možných riešeniach v prospech obyvateľov Trnavy. Predložiť ju má na decembrové rokovanie poslaneckého zboru. Mráz pre agentúru SITA uviedol, že aj on má nejaký návrh na riešenie, počká si však na návrhy z mestského úradu.


Okrem parkovania však bude musieť samospráva v súvislosti s nákupným centrom riešiť aj ďalší problém. City Arena priniesla na trh približne 30 tisíc metrov štvorcových obchodných priestorov, čo znamená nižší záujem o prenájom priestorov v okolí. Doplatí na to aj radnica, pretože aj mestské priestory sa nájomníkmi obsadzujú čoraz ťažšie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona