City Arena v Trnave oslávi svoje prvé narodeniny sochou, koncertom a ohňostrojom

NETKY.SK • 18 August 2016, 09:37 • 2 min
City Arena v Trnave oslávi svoje prvé narodeniny sochou, koncertom a ohňostrojom

TRNAVA - Trnavský štadión Antona Malatinského - City Arena oslávi v piatok 19. augusta svoje prvé narodeniny.

slovakia

left justify in out

Oslavy sa začnú už o 18.00 h na pešej zóne na rohu Športovej ulice a Dolných Bášt odhalením takmer dva a polmetrovej bronzovej sochy Antona Malatinského, ktorej autorom je sochár Pavol Dubina. Na slávnostnom akte sa zúčastní viacero veľkých mien futbalovej Trnavy, medzi nimi aj Valerián Švec, Ján Hucko či Jozef Adamec.

 

"Je zobrazený v jeho typickom postoji a kabáte, ako ho Trnavčania poznali z obdobia, keď už nebol aktívny hráč, ale tréner a manažér," povedal pre TASR Dubina o svojom diele, ktoré vznikalo podľa fotografií, ale posledné slovo mal Malatinského syn Dušan. "Myslím, že sa nám podarilo verne zachytiť podobu," dodal Dubina.

 

A. Malatinský je bývalý hráč a tréner futbalistov miestneho klubu FC Spartak, s ktorým získal tri tituly majstra Československa v rokoch 1968, 1972 a 1973. "Umelecké dielo bude odhalené pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja a FC Spartak Trnava. V rovnaký deň o 20.00 h splní CITY ARENA svoj sľub o tom, že štadión nebude slúžiť iba športu. Trnava totiž privíta päťnásobného "Slávika" - legendárnu českú rockovú kapelu Olympic," informoval TASR v tlačovej správe Ľudovít Tóth zo spoločnosti event2all. Koncert ukončí veľkolepý ohňostroj.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies