City-Arena oddelila štadión od obchodov

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 15:45 • 2 min
City-Arena oddelila štadión od obchodov

TRNAVA - Projekt výstavby futbalového štadióna a polyfunkčného centra v Trnave rozdelil investor na dve samostatné časti. Dôvodom je štátna dotácia 13 miliónov eur, ktorú je možné použiť len na športovú časť. V modernizácii futbalového štadióna bude pokračovať spoločnosť City-Arena, komerčnú časť vybuduje dcérska spoločnosť City-Arena Plus. Potvrdila to Tatiana Hlobenová zo spoločnosti City-Arena.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča zostávajú všetky záväzky pôvodného investora voči mestu v platnosti. Mesto Trnava v tejto súvislosti vydalo súhlas na rozdelenie stavebného konania v prípade štadióna pre stavebníka City-Arena a v prípade komerčnej časti pre stavebníka City-Arena Plus. Investor pôvodne deklaroval ochotu investovať do projektu približne 76 miliónov eur, do samotného štadióna 13 až 15 miliónov eur. Od samosprávy dostala spoločnosť pozemky na polyfunkciu s rozlohou 3,5 hektára za jedno euro. Štadión bude majetkom mesta, investor ho však dostane do prenájmu na tridsať rokov tiež za symbolické euro.

Samotný štadión má po modernizácii spĺňať parametre Európskej futbalovej únie (UEFA) a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), jeho kapacita bude 19-tisíc divákov. Polyfunkčné centrum bude pozostávať z obchodných a administratívnych priestorov, štvorhviezdičkového hotela, komplexu kín a podzemného parkoviska s kapacitou 1 150 vozidiel.

City-Arena patrí do developerskej skupiny spoločnosti Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu nákupných centier pod značkou Max s objemom investícií 230 miliónov eur. Patrí medzi firmy, ktoré sú združené okolo spoločnosti ŽOS Trnava podnikateľa Vladimíra Poóra. City-Arena je jediným akcionárom spoločnosti City-Arena Plus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona