City Arena láka fanúšikov, na štadióne vysvätili kaplnku

NETKY.SK • 24 September 2015, 12:39 • 2 min
City Arena láka fanúšikov, na štadióne vysvätili kaplnku

TRNAVA - Nový domovský stánok slovenského klubu FC Spartak Trnava City Arena slávnostne otvorili v sobotu 22. augusta 2015, "pokrstili" ho futbalisti fortunaligového tímu v zápase proti mužstvu najvyššej brazílskej súťaže Atlético Paranaense (0:2), ako aj legendy "andelov" v exhibícii s Old Boys Ajaxu Amsterdam (2:4).

slovakia

left justify in out

Štadión Antona Malatinského priťahuje pozornosť fanúšikov. "Zatiaľ sme tu za jeden mesiac odohrali štyri stretnutia a priemerná návšteva je nad 10 000 divákov. To je pre slovenský futbal nevídané," uviedol predseda predstavenstva City Arena, a.s. Pavol Adamec na oficiálnej internetovej stránke trnavského klubu.


V najvyššej slovenskej súťaži odohrali futbalisti Spartaka v novej aréne dosiaľ dva duely: 30. augusta si v 7. kole Fortuna ligy pripísali cenné víťazstvo nad MŠK Žilina (2:0), ale 19. septembra prekvapujúco podľahli nováčikovi z Michaloviec (0:1). Medzitým absolvovali hráči Trnavy ďalší medzinárodný prípravný súboj: 4. septembra podľahli francúzskemu klubu Olympique Marseille 0:1.


Vysvätená je už aj štadiónová kaplnka. "Mons. JCDr. Tibor Hajdu ju zasvätil svätému Jánovi Pavlovi II., ktorý bol známym priaznivcom športu a jeho výrok ´Šport chráni slabých a nikoho nevylučuje. Oslobodzuje mladých ľudí z nástrah apatie a ľahostajnosti a vzbudzuje v nich zdravý zmysel pre súťaženie´ figuruje aj na sklenenom modeli štadióna, ktorý požehnal trnavským futbalistom počas ich návštevy Vatikánu pápež František," uviedol web spartak.sk.


Najbližšie sa "andeli" predstavia v domovskom stánku v piatok 25. septembra, keď od 20.00 h privítajú v stretnutí 11. kola FL 2015/2016 mužstvo FC ViOn Zlaté Moravce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies