Citizens nastrieľali rekordných 29 gólov

NETKY.SK • 15 Október 2017, 13:42 • 2 min
Citizens nastrieľali rekordných 29 gólov

LONDÝN - Manchesterské veľkokluby City a United zostávajú i po ôsmom kole jedinými nezdolanými tímami a naďalej udávajú tón v anglickej futbalovej Premier League.

slovakia

left justify in out

Vedúci "Citizens" si vylepšili skóre vďaka impozantnému triumfu 7:2 nad Stoke City, pod ktorý sa dvomi gólmi podpísal brazílsky útočník Gabriel Jesus. Vyrovnal sa tak so šiestimi presnými zásahmi spoluhráčovi Sergiovi Aguerovi na druhom mieste v tabuľke strelcov. V šlágri kola na Anfielde gól nepadol, Liverpool a Manchester United si tak po dvanástich mesiacoch zopakovali bezgólovú remízu.

 

Hráči Manchestru City rozhodli o zisku troch bodov proti Stoke prakticky už v úvodnej polhodine, keď sa dostali do trojgólového vedenia. Jubilejný stý zápas odohral v domácom drese Belgičan Kevin De Bruyne a bol jeden z najlepších hráčov zápasu. Počas celého stretnutia mali "Citizens" drvivú prevahu, súperovi nastrieľali sedem gólov a v doterajšom priebehu sezóny trafili do čierneho už 29-krát v ôsmich zápasoch. Je to najvyšší počet strelených gólov v tejto fáze súťaže za 123 rokov. "Bol to dobrý zápas, náš výkon bol kvalitný. Každý hráč nášho mužstva hral veľmi dobre a to je cesta, ktorou sa chceme uberať," povedal po zápase tréner City Pep Guardiola. "Pracujeme na sebe, každý zápas chceme vyhrať a dať veľa gólov. Táto sezóna nám vychádza a myslím si, že sa to fanúšikom páči a to je dôležité," vyhlásil strelec dvoch gólov Gabriel Jesus.

 

Liverpool privítal na svojom štadióne veľkého rivala Manchester United. V zápase gól nepadol, hoci hlavne domáci hráči mali príležitosti strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Najväčšiu možnosť mal v 34. minúte liverpoolský stopér Joel Matip, no jeho pokus zblízka zneškodnil zákrokom zápasu brankár "červených diablov" David De Gea. "The Reds" mali častejšie loptu na svojich kopačkách, dostávali sa do šancí, ale žiadnu nepremenili. Manchester vystrelil na bránku Liverpoolu iba raz. "Súper hral veľmi dobre, no my sme hrali svoju hru. V prvom polčase sme mali niekoľko dobrých možností na skórovanie a kontrolovali sme zápas. Mali sme ale len jednu strelu na bránku, no Liverpool mal silný stred poľa. Boli rýchlejší ako my, keď sa lámal zápas," uviedol pre britské médiá tréner United Jose Mourinho. Kormidelník domácich Jürgen Klopp si myslí, že jeho mužstvo malo na tri body: "Boli sme lepší, aktívnejší. United si prišli pre bod a získali ho. My sme chceli vyhrať, no nevyšlo nám to. Som spokojný s naším výkonom počas veľkej časti stretnutia." Citizens (22 bodov) vedú tabuľku s dvojbodovým náskokom pred United (20), tretí je Tottenham (17).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona