Citigroup bude čeliť v USA žalobe

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 14:00 • 2 min
Citigroup bude čeliť v USA žalobe

WASHINGTON/NEW YORK - Americké ministerstvo spravodlivosti pripravuje žalobu voči spoločnosti Citigroup v súvislosti s predajom hypotekárnych cenných papierov, ktorý bol jedným zo spúšťačov finančnej krízy.

slovakia

left justify in out

Banka by mala čeliť obvineniam z toho, že investorov pripravila o miliardy dolárov. Rokovania o urovnaní sporu totiž zlyhali. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje. Rozhovory o urovnaní sporu zahŕňali prípadnú pokutu pre Citigroup v hodnote 10 mld. USD, prípadne viac. Banka ani americké úrady situáciu nekomentovali.

 

Správy o pokute 10 mld. USD prijali niektorí obchodníci na Wall Street s nedôverou, keďže Citigroup predala menej takýchto cenných papierov ako iné banky. Fred Cannon zo spoločnosti Keefe, Bruyette & Woods predpokladá, že na urovnanie sporu by Citigroup mala vynaložiť okolo 6 mld. USD. 

 

Hypotekárne cenné papiere prispeli k nafúknutiu bubliny na realitnom trhu v USA. To následne v minulom desaťročí viedlo ku globálnej finančnej kríze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies