Citáty z udeľovania Zlatých glóbusov, Meryl Streep: Hollywood je plný cudzincov a outsiderov

NETKY.SK • 9 Január 2017, 10:46 • 2 min
Citáty z udeľovania Zlatých glóbusov, Meryl Streep: Hollywood je plný cudzincov a outsiderov

LOS ANGELES - Agentúra SITA prináša vybrané citáty zo 74. ročníka udeľovania cien Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA), ktoré sa uskutočnilo v nedeľu 8. januára v hoteli The Beverly Hilton v kalifornskom Beverly Hills.

slovakia

left justify in out

"Toto je udeľovanie Zlatých glóbusov, jedno z mála miest v Amerike, kde si ešte stále ctia hlas ľudu," moderátor ceremoniálu Jimmy Fallon počas otváracieho monológu.

 



"Hollywood je plný cudzincov a outsiderov, takže ak ich vykopnete preč, nebudete môcť pozerať nič iné než americký futbal a zmiešané bojové umenia, čo nie je žiadne umenie. Neúcta vyvoláva neúctu. Násilie plodí násilie. A keď mocní ľudia zneužijú svoje postavenie, aby šikanovali ostatných, tak prehráme všetci," Meryl Streep k vyjadreniam novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa v ďakovnej reči po tom, ako si prevzala Cenu Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo.

 



"Túto cenu zdieľam s každým tvorivým človekom, ktorému zabuchli dvere pred nosom, či už metaforicky alebo naozaj, s hercami, ktorí neprešli konkurzom, alebo s hocikým, kto má občas pocit, že to už vzdá, ale nakoniec nájde silu a bojuje ďalej," Emma Stone, ktorá získala cenu pre najlepšiu herečku v komédii alebo muzikáli za výkon v snímke La La Land.

 



"Nedostanete sa sem bez toho, aby ste nestáli na úbočiach hôr. Kým som spieval, tancoval a hral na klavíri, moja pani vychovávala našu dcéru, čakala druhé dieťa a snažila sa pomáhať svojmu bratovi v boji s rakovinou. Zlatko, ďakujem ti," Ryan Gosling takto poďakoval svojej partnerke, herečke Eve Mendes, keď ho vyhlásili za najlepšieho herca v komédii alebo muzikáli za film La La Land.

"Nie je každodennou záležitosťou, že v Hollywoode vznikne adaptácia divadelnej hry. Nekričia z toho totiž peniaze. Ale kričí z toho umenie a srdce," Viola David, ktorá triumfovala v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za snímku Fences.

"Človeku, ktorý je zodpovedný za toto ocenenie a mnohé v mojom živote, Ryanovi Murphymu. Zmenil si môj život. Ak by mi napadlo niečo, čo ešte nemáš a čo by som ti mohla dať, tak by si to mal pred dverami každý deň až do konca sveta. Som ti nesmierne vďačná. A Marcia Clark, si mojou inšpiráciou. Ak by som mohla prežiť svoj život aspoň so štipkou tvojho dôvtipu, integrity a nezmieriteľnej zúrivosti, tak by som bola na správnej ceste. Ďakujem ti," Sarah Paulson, ktorá získala cenu za Najlepší ženský herecký výkon v miniseriáli alebo televíznom filme za stvárnenie prokurátorky Marcie Clark v prvej sezóne antológie American Crime Story s podtitulom The People v. O.J. Simpson.

"Nemysleli sme si, že sa niekomu bude tento seriál páčiť," Donald Glover po tom, ako seriál Atlanta zvíťazil v kategórii Najlepší televízny seriál - komédia alebo muzikál. Glover je tvorcom projektu, pričom v ňom aj účinkuje a za svoj výkon získal Zlatý glóbus pre najlepšieho herca v seriáli - komédii alebo muzikáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies