Čistý zisk Siemensu vzrástol o 40 % na 1,5 mld. eur

NETKY.SK • 6 November 2014, 15:14 • 2 min
Čistý zisk Siemensu vzrástol o 40 % na 1,5 mld. eur

BERLÍN - Nemecký technologický konglomerát Siemens vo svojom štvrtom účtovnom kvartáli zvýšil prevádzkový zisk o 28 % na 2,2 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Tržby v medziročnom porovnaní stagnovali na úrovni 20,6 mld. eur. Čistý zisk vzrástol o 40 % na 1,5 mld. eur. Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok s tým, že dividendu za rok 2014 zvýši o 10 % na 3,3 eura za akciu.

 

Na výsledky skupiny negatívne vplývali jednorazové položky v divízii veterných turbín, ktoré jej zisk znížili o 223 mil. eur. V štvrtom kvartáli Siemens evidoval objednávky za 20,7 mld. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 2 %. Skupina tiež oznámila, že sa dohodla na predaji divízie pomôcok pre sluchovo postihnutých Siemens Audiology Solutions za 2,15 mld. eur investičnej firme EQT a nemeckej podnikateľskej rodine Strüngmannovcov. 

 

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí osem spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Osram Slovakia, a. s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies