Čistý zisk poisťovne Allianz vzrástol takmer o štvrtinu

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 12:23 • 2 min
Čistý zisk poisťovne Allianz vzrástol takmer o štvrtinu

FRANKFURT - Čistý zisk nemeckej poisťovne Allianz vzrástol v prvom kvartáli takmer o štvrtinu. Podpísala sa pod to solídna výkonnosť vo všetkých jej hlavných oblastiach podnikania.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk najväčšej európskej poisťovne v období januára až marca poskočil na 1,7 mld. eur. "K zlepšeniu výsledkov prispeli všetky naše podnikateľské segmenty,“ uviedol šéf poisťovne Michael Diekmann. Prevádzkový zisk firmy vzrástol v sledovanom období o 20 % na 2,8 mld. eur. Poisťovňa však uviedla, že nevidí potrebu upraviť svoj výhľad v dôsledku súčasných rizík na trhu. Allianz má zverejniť detailnejšie hospodárske výsledky za prvý kvartál 15. mája.

Poisťovňa ešte v závere februára informovala, že výšku svojich dividend nemení a za rok 2012 chce vyplatiť 4,50 eura na akciu, hoci jej celoročný čistý zisk sa viac ako zdvojnásobil na 5,2 mld. eur. Prevádzkový zisk za minulý rok bol v sume 9,5 mld. eur. Pomohol mu dvojciferný rast v divízii poisťovníctva a zväčšenie prevádzkového zisku divízie správy majetku o tretinu, keďže dlhová kríza v eurozóne sa zmiernila. 

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona