Čistý deň stále nepozná oficiálny verdikt, o akreditáciu by údajne prísť nemalo

NETKY.SK • 14 Február 2017, 15:50 • 2 min
Čistý deň stále nepozná oficiálny verdikt, o akreditáciu by údajne prísť nemalo

BRATISLAVA – Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante stále nemá v rukách verdikt o akreditácii. Rozhodnutie ministerstva práce tak stále nepozná.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to povedala Diana Messingerová z advokátskej kancelárie Gereg & Messingerová, ktorá Čistý deň zastupuje. Nechce komentovať neoficiálne správy, ktoré informujú, že resocializačné centrum by nemalo prísť o akreditáciu.

 

Prvostupňové rozhodnutie rezortu prevezme v mene resocializačného zariadenia advokátska kancelária. Zatiaľ tak neurobila. Messingerová zatiaľ nemá informáciu o tom, že by rozhodnutie bolo na pošte. Advokátska kancelária ho plánuje prevziať v čase, keď bude na to zariadenie pripravené. Doručením rozhodnutia na poštu začne plynúť 18-dňová lehota na prevzatie. Rezort práce poslal rozhodnutie poštou vo štvrtok minulý týždeň (9. 2.).

 

"Prevzatím rozhodnutia sa verdikt stáva vykonateľným a má neodkladný účinok. Je dobré, aby bolo centrum pred prevzatím pripravené na odobratie aj neodobratie akreditácie," povedala Messingerová. O výsledku chce Čistý deň informovať verejnosť. Buď tlačovou konferenciou, alebo tlačovou správou, povedal nedávno šéf resocializačného zariadenia Peter Tománek. Ak by zariadeniu odobrali akreditáciu, pre centrum by to podľa Tománka "bola rýchla smrť". Tománek by využil inštitút odvolania sa. Rezort práce tvrdí, že v prípade odobratia akreditácie vie deti okamžite presťahovať.

 

Ministerstvo práce začalo správne konanie o zrušení akreditácie centru v polovici septembra minulého roka. Vziať akreditáciu Čistému dňu mu odporučila akreditačná komisia rezortu.

Praktiky v resocializačnom centre dlhodobo kritizovala opozícia. Čistý deň podozrievala z údajného sexuálneho zneužívania svojich klientok. Poslanecký prieskum tiež podľa opozície ukázal, že v oblasti ochrany práv detí "tam dochádza k opakovanému zlyhaniu". Vedenie Čistého dňa obvinenia dlhodobo odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies