Čistý deň obvinil opozičného politika: Tajil informácie o nezvestnom 15-ročnom dievčati

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 11:49 • 2 min
Čistý deň obvinil opozičného politika: Tajil informácie o nezvestnom 15-ročnom dievčati

BRATISLAVA - Zakladateľka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková obvinila zatiaľ nemenovaného opozičného politika, že nenahlásil polícii informácie o nezvestnom, vtedy 15-ročnom drogovo závislom dievčati.

slovakia

left justify in out

Dievča, s ktorým bol predtým tento poslanec v kontakte na Facebooku, kde zverejnilo erotické fotografie, utieklo z Čistého dňa a polícia po ňom pátrala viac ako dva mesiace. Poslanec ju na základe policajného pátrania spoznal a znovu sa s ňou skontaktoval na sociálnej sieti, no polícii to neoznámil. „Morálny človek by túto informáciu posunul polícii, toto však nebol ten prípad,“ vyhlásila Tománková. Poslanca preto vyzvala, aby do dvoch týždňov zverejnil svoju facebookovú komunikáciu s týmto dievčaťom. Ak tak odmietne urobiť, mal by podľa nej odísť z politiky. Tománková sa rozhodla tento prípad medializovať, pretože podľa vlastných slov chcela poukázať na dvojtvárnosť morálky politikov.

Prípad sa stal asi pred tromi rokmi. Pred štyrmi mesiacmi začala polícia trestné konanie. Tománková však nechcela špecifikovať, kto podal oznámenie ani kto je obvineným, aby nemarila vyšetrovanie. Policajného prezidenta Tibora Gašpara ale vyzvala, aby tento prípad polícia nenechala nevyriešený.

 

Matovič vyzýva poslanca,ktorý sa mal amorálne správať k závislej, aby sa priznal

 

"Obvinenie, ktoré zaznelo, je natoľko závažné, že vyzývam opozičného poslanca, ktorý bol obvinený z amorálneho spávania voči klientke, aby sa priznal. Nie je prejavom statočnosti vypisovať oplzlé správy drogovo závislej, ale priznať sa a vzdať sa mandátu. Ešte dnes nech sa prizná," vyhlásil Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente. Viac sa docítate TU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies