Čistý deň má ďalší problém: Zo zariadenia ušli dve zverenkyne, jednu našli vo Viedni

NETKY.SK • 3 Október 2016, 11:56 • 2 min
Čistý deň má ďalší problém: Zo zariadenia ušli dve zverenkyne, jednu našli vo Viedni

BRATISLAVA - Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante čelí ďalším problémom.

slovakia

left justify in out

Zo stredy na štvrtok zo zariadenia ušli dve zverenkyne Zuzana (15) a Scarlett (16). Polícia už vypátrala Zuzanu Krajčírovú, ktorá sa nachádzala v Rakúsku vo Viedni. "Nachádza sa na polícii vo Viedni, kde si ju vyzdvihnú pracovníci zariadenia," informovala Martina Kredatusová.


Polícia podľa Kredatusovej začala pátrať po dvoch chovankyniach resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante ihneď po nahlásení ich nezvestnosti, teda vo štvrtok 29. septembra. Pátranie zverejnila aj na verejne prístupnej webstránke Ministerstva vnútra SR - https://www.minv.sk/?patros-zaznam-detail. "Polícia štandardne najprv vykonáva operatívne previerky na vypátranie osôb a až následne, s ohľadom na konkrétny prípad, žiada médiá o súčinnosť pri pátraní," dodala Martina Kredatusová. 


Podľa údajov zverejnených políciou na webstránke je nezvestná Skarleta (r. 2000) silnejšej postavy, váži cca 83 kg, je vysoká 162 cm a má krátke čierne kučeravé vlasy a tmavohnedé oči. 

 

Dievčatá sa potichu vytratili v noci zo stredy na štvrtok a ich zmiznutie si všimol terapeut až vo štvrtok ráno. Zariadenie sa potom s celou situáciou obrátilo na políciu. „Môžem potvrdiť, že po nezvestných osobách, ktoré ušli so zariadenia Čistý deň v Galante, pátrame,“ povedala pre Nový Čas trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

 

Zuzkin otec Marcel (39) je z celej situácie otrasený, po svojej dcérke pred jej nájdením začal pátrať aj na sociálnych sieťach. 

 

img

 

Krátko po jej úteku sa od staršej dcéry dozvedel, že Zuzka na úteku kontaktovala kamarátov. „Zuzka tam píše, že sa bude minimálne tri roky schovávať, pokiaľ nedovŕši 18 rokov, lebo ona sa tam vrátiť nechce,“ hovorí Marcel s tým, že jeho dcéra napísala aj to, že sa nebude zdržiavať na Slovensku. Otec o dcériných správach upovedomil aj Čistý deň.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies