Čistý blázon: Britský rukojemník sa usmieva na FOTO s únoscom

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:18 • 2 min
Čistý blázon: Britský rukojemník sa usmieva na FOTO s únoscom

LARNAKA – Muž, ktorý včera uniesol lietadlo EgyptAir a posádku donútil pristáť na letisku v cyperskej Larnake, to spravil kvôli rodinným dôvodom. Cyperský prezident ho nazval idiotom.

slovakia

left justify in out

Sajf Addín Mustafa prinútil kapitána lietadla so 62 ľuďmi na palube, aby lietadlo letiace z Alexandrie do Káhiry odklonil z pôvodného kurzu, a aby letel do cyperskej Larnaky. Väčšinu pasažierov prepustil, ale siedmych ľudí držal v lietadle niekoľko hodín.

 

Egypťan takto chcel vyriešiť svoje súkromné problémy, pretože jeho žena sa po hádke na neho nahnevala zobrala deti a odišla na Cyprus.

 

Sajf na seba dal atrapu výbušnín a „uniesol“ lietadlo. Po niekoľkohodinovej dráme sa polícii vzdal. Na internete sa objavila jeho fotografia s jedným z pasažierov lietadla, ten sa na fotografii usmieva.

 

Išlo o Brita Bena Innesa, ktorý chcel zistiť, či sú jeho výbušniny skutočné. „Ak by boli jeho výbušniny skutočné, aj tak by som nemal čo stratiť,“ povedal Ben pre britský denník The Sun a dodal: „Zobral som so sebou jednu letušku, aby prekladala a spýtal som sa, či si nemôžeme spraviť fotku. Iba odvrkol: „OK“, a tak som sa vedľa neho postavil, usmial som sa a letuška nás odfotografovala.“

 

 

Fotografiu poslal svojím kamarátom a napísal k nej: „Váš kamarát si nerobí žiadnu srandu. Zapnite si správy.“

 

Policajti označili jeho čin za veľmi riskantný, jeho priatelia a rodina ho však ocenili. "Netuším, prečo ten záber urobil, ale myslím si, že sa sám ponúkol, pretože nemá strach a ničomu sa nevyhýba," povedal Benov spolubývajúci Chris Tundogan. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona