Čistopisy pasov oproti minulosti nakupujeme za polovicu

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 15:42 • 2 min
Čistopisy pasov oproti minulosti nakupujeme za polovicu

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra tvrdí, že čistopisy pasov nakupuje oproti minulosti za polovičnú cenu. Ako informovala v tlačovej správe Alena Koišová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra, Ministerstvo vnútra (MV) SR 30. júna uzatvorilo realizačnú zmluvu s dodávateľom čistopisov cestovných dokladov, ktorým je holandská spoločnosť Morpho BV.

slovakia

left justify in out

"Cena za jeden čistopis predstavuje 5,533 eura, čo je oproti cene, za ktorú MV SR doposiaľ nakupovalo čistopisy pasov (12,44 eura), zníženie o vyše 55 percent. Ministerstvu vnútra spoločnosť Morpho BV počas troch rokov dodá čistopisy v hodnote 5 026 509 eur," informoval rezort vnútra.

 

Na dodávky dokladov, ako sú pasy, vodičské, občianske a zbrojné preukazy, povolenia na pobyt, osvedčenia o evidencii vozidiel a služobné preukazy, ministerstvo vnútra v januári tohto roka uzavrelo rámcovú dohodu s tromi spoločnosťami - Morpho BV, Giesecke & Devrient Slovakia, s.r.o a Austria Card - Plastikkarten und Ausweissysteme GmbH. Do opätovného otvárania súťaže na dodávku čistopisov cestovných dokladov sa podľa MV SR zapojili všetci traja účastníci rámcovej dohody. "Predložené ponuky sme posúdili a vyzvali ich zúčastniť sa na elektronickej aukcii. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola najnižšia cena. Vybraný dodávateľ - spoločnosť Morpho BV, počas elektronickej aukcie zo svojej pôvodnej ponuky zľavila 15 111 eur," doplnilo MV SR. Rozdiel medzi najvyššou a najnižšou ponukou pri otváraní súťaže bol 880 191 eur a najvyššia ponúknutá cena za jeden čistopis cestovného dokladu bola 6,5 eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies