Cisterny s pitnou vodou ostanú v centre Bratislavy aj v najbližších dňoch

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 13:13 • 2 min
Cisterny s pitnou vodou ostanú v centre Bratislavy aj v najbližších dňoch

BRATISLAVA - Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta sa budú môcť aj v najbližších dňoch osviežiť pitnou vodou z cisterien v centre mesta.

slovakia

left justify in out

V priebehu dneška je k dispozícii cisterna na Hlavnom námestí, od utorka (21.7.) bude ďalšia cisterna pristavená na Poštovej ulici. Načapovať si pohár vody z cisterien bude možné v hodinách najväčších horúčav, od 10.00 do 17.00 h. "Cisterny budú pristavené každý deň, keď teploty presiahnu 33 stupňov Celzia, predbežne tak do piatka 24. júla," informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

 

Pripomenula, že o ochladenie vzduchu a komunikácií sa postarajú aj polievacie autá, ktoré budú polievať ulice v centre a širšom centre Bratislavy. "Jazdiť budú od 6.00 do 22.00 h, taktiež každý deň, počas ktorého presiahne teplota 33 stupňov," spresnila Skokanová.

 

K dispozícii sú aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite v ôsmich lokalitách – Panská ulica, Hviezdoslavovo námestie (dve fontány), Župné námestie, Nám. SNP, Hlavné námestie, Čitáreň u Červeného raka a Prašná Bašta.

V dôsledku tropických horúčav ponúka hlavné mesto taktiež možnosť do piatka (24.7.) využiť zvýhodnené vstupné v Areáli zdravia na Zlatých pieskoch. "Zľavnené vstupné sa vzťahuje iba na areál na Zlatých pieskoch a len v v uvedených dňoch," zdôraznila hovorkyňa hlavného mesta.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okres Bratislava na najbližšie dni výstrahu z dôvodu vysokých teplôt. V priebehu stredy (22.7.) meteorológovia očakávajú, že Bratislava môže byť jednou z lokalít, kde teplota dosiahne až 37 stupňov Celzia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies