Cisterna s ropou havarovala v Egypte, zahynulo 14 ľudí

NETKY.SK • 10 December 2013, 09:07 • 2 min
Cisterna s ropou havarovala v Egypte, zahynulo 14 ľudí

KÁHIRA - Cisterna s ropou sa prevrátila a explodovala na ceste v egyptskom meste Kafr az-Zíját v delte Nílu, zahynulo 14 ľudí. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP, ktorá sa odvolávala na vyhlásenie egyptského ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala v pondelok večer, zranenia utrpelo ďalších šesť osôb. Nemenovaní policajní predstavitelia oznámili, že cisterna ťahala vlečku a prevrátila sa z neznámych dôvodov. Do okolia uniklo obrovské množstvo ropy a vznikol veľký požiar, ktorý pohltil neďaleký mikrobus a rikšu.

Nehody na cestách sú v Egypte bežné kvôli nedostatočnému udržiavaniu komunikácií a nedodržiavaniu pravidiel cestnej premávky. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v správe z roku 2012 uviedla, že pri takýchto nešťastiach zahynie v krajine každý rok 12.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies