Čisté Tvary zverejnili videoklip k piesni Zem Nás Chce Čistých

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:57 • 2 min
Čisté Tvary zverejnili videoklip k piesni Zem Nás Chce Čistých

BRATISLAVA - Slovenská kapela Čisté Tvary predstavila v pondelok prostredníctvom služby YouTube videoklip k titulnej skladbe ich vlaňajšieho albumu Zem Nás Chce Čistých. Vo vyše štvorminútovej novinke sa formácia venuje zlému zaobchádzaniu so zvieratami, pričom použila viacero autentických záberov.

slovakia

left justify in out

Pre špecifickosť témy skupina pracovala na videoklipe viac než polroka. "S myšlienkou sme sa pohrávali už veľmi dlho. Práve z dôvodu témy, ktorá je v spoločenskom kontexte veľmi citlivá, pretože sa týka nás všetkých, vznikal klip dlhší čas. Veľa sme premýšľali, ako túto tému vizuálne uchopiť, aby bola jasná a nekompromisná, ale aby napriek tomu neodradila," priblížil frontman kapely Juraj Péč, ktorý je autorom námetu.

 

"Už dávno som mal v pláne realizovať video s týmto obsahom. Hlavne preto, že sú pre mňa tieto témy dôležité a stále aktuálne. V klipe sme sa snažili vyhnúť zbytočnému estetizovaniu a lyrizovaniu témy. Veci v ňom ostávajú odhalené vo svojej jasnej a krutej podstate," dodal na margo novinky, ktorej scenár a réžiu si zobral na starosť Marián Vredík. Okrem menovaných sa na videoklipe podieľali tiež Vladimíra Hradecká a Marula Brnušáková, ktoré sa postavili za kameru, či strihačka Eva Brezinová.


Klip je jedným z posledných počinov Čistých Tvaroch pred dlhšou tvorivou prestávkou. Pred tým však ešte absolvujú koncert v bratislavskom Zámockom pivovare, na ktorom sa chcú rozlúčiť s fanúšikmi a fanúšičkami. Kapela si pre nich pripravila takmer dvojhodinový program so špeciálnou vizuálnou show, počas ktorej predstaví v premiére videoklip ku skladbe Prelínať Čas.

 

"Pôjde o pomyselné uzavretie tejto etapy, na jej začiatku sme si sľúbili realizovať vizuál ku každej piesni, čo sa nám aj podarilo. A to nás veľmi teší. Na posledný koncert v tomto roku sa naozaj tešíme. Zdá sa, že to bude horúca noc," uzavrel Péč, ktorý spolu s kolegami vystúpi v Bratislave v sobotu 15. októbra.


Čisté Tvary sa sformovali v roku 2000 v Martine. Kapelu tvoria spomínaný Juraj Péč, Adam Mičinec, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. Hráva s nimi aj Oskar Rózsa. Debutovali eponymným albumom v roku 2003. Po ňom nasledovali štúdiovky Meskalin (2005), Rita von Anarchia (2008) a spomínaná Zem Nás Chce Čistých.

 

Kapelu niekoľkokrát nominovali na Radio_Head Awards. Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Meskalin, Lámem svoj hnev alebo Rituál.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies