Čisté Tvary zverejnili videoklip k piesni Oblohy Iných Časov

NETKY.SK • 4 Február 2016, 11:26 • 2 min
Čisté Tvary zverejnili videoklip k piesni Oblohy Iných Časov

BRATISLAVA - Slovenská kapela Čisté Tvary zverejnila videoklip k piesni Oblohy Iných Časov. O réžiu novinky sa postaral Marián Vredík, ktorý s formáciou spolupracoval aj predtým.

slovakia

left justify in out

"Inšpiračných motívov ku klipu Oblohy Iných Časov by sa našlo viac. Od Trnkovej Kybernetickej babičky až po seriál Pa a Pi. Celkovo je ale žáner sci-fi neskutočne podnetný. Je to súčasná podoba mytológie. V minulosti si ľudia vysvetľovali záblesky na nebi ako anjelov, dnes v nich vidia ufo," povedal na margo novinky jej tvorca.


Pieseň Oblohy Iných Časov je ďalším singlom z albumu Zem nás chce čistých (2015), z ktorého pochádzajú skladby ako Dýchať Síru, Prach Prikryl Nás či Plankton.

 

"Singel Oblohy Iných Časov je jednou z prvých skladieb, ktoré sme napísali na nový album Zem nás chce čistých. Hrali sme ho už na jesennom turné v roku 2013. Iba text som potom mierne pozmenil a trochu sme sa v štúdiu pohrali s aranžmánom piesne, inak skladba ostala takmer rovnaká. Myslím, že dominantným pocitom z nej je stav beztiaže a istého nadhľadu. Nejaký podobný pocit, aký zrejme musí mať astronaut pozerajúci sa na Zem z vesmíru. To bolo aj východiskom pri videoklipe," uviedol líder skupiny Juraj Péč, ktorý sa spolu s kolegami chystá na jarné turné. Počas koncertnej šnúry plánujú navštíviť mestá, v ktorých nevystúpili v rámci minuloročného jesenného turné.


Čisté Tvary sa sformovali v roku 2000 v Martine. Okrem spomínaného Juraja Péča kapelu tvoria aj Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. Hráva s nimi aj Adam Mičinec. Debutovali eponymným albumom v roku 2003. Po ňom nasledovali štúdiovky Meskalin (2005), Rita von Anarchia (2008) a spomínaný počin Zem nás chce čistých. Kapelu niekoľkokrát nominovali na Radio_Head Awards, no ani raz sa im nomináciu nepodarilo premeniť na cenu. Medzi najznámejšie skladby skupiny patria piesne ako Meskalin, Lámem svoj hnev alebo Rituál.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona