Čišovský a Ďuriš prispeli k víťazstvu Plzne, Lyon doma prehral 0:2

NETKY.SK • 21 August 2013, 07:49 • 2 min
Čišovský a Ďuriš prispeli k víťazstvu Plzne, Lyon doma prehral 0:2

PLZEŇ - Slováci Marián Čišovský a Michal Ďuriš gólmi prispeli k triumfu českého šampióna Viktorie Plzeň v prvom zápase play off futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na domácom trávniku nad slovinským Mariborom 3:1. Plzeň je tak pred budúcotýždňovou odvetou bližšie k postupu do hlavnej fázy prestížnej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Viktoriáni" nastúpili v Štruncových sadoch s dvoma Slovákmi v základnej zostave. V bránke stál Matúš Kozáčik a pred ním operoval Čišovský, ktorý už v 8. minúte potvrdil svoju streleckú fazónu - po rohovom kope sa k nemu dostala lopta na vzdialenejšej žrdi a zblízka v páde halfvolejom otvoril skóre stretnutia. Domáci pridali po zmene strán druhý gól zásluhou Vladimíra Daridu a na ihrisko sa od 63. minúty dostal aj Ďuriš. Na 1:2 z pohľadu hostí síce vzápätí korigoval skóre parádnou strelou spoza šestnástky Aleš Mejač, ale v 90. minúte sa práve Ďuriš vložil do centra z pravej strany a z ťažkej pozície zaznamenal tretí gól Plzne.

"Som šťastný, že som skóroval a že sme vyhrali, vďaka čomu sme krôčik od postupu. Škoda inkasovaného gólu, ale výsledok 3:1 je pre nás pred odvetou dobrý. Išiel som na ihrisko s tým, aby som vpredu niečo spravil a veľmi ma teší, že to v závere vyšlo," povedal po zápase Ďuriš pre českú televíziu Prima Cool.

Z výhry sa tešil aj ďalší slovenský reprezentant Tomáš Hubočan, ktorý odohral za Zenit Petrohrad celý duel a ruský tím vyhral na pôde portugalského Pacosu Ferreira presvedčivo 4:1, keď sa hetrikom blysol Roman Širokov.

V šlágri večera sa v dueli bývalých európskych šampiónov medzi PSV Eindhoven a AC Miláno zrodila remíza 1:1. Sedemnásobného šampióna najcennejšej klubovej súťaže posunul do vedenia po štvrťhodine hry kanonier Stephan El Shaarawy, v druhom polčase Eindhoven vyrovnal zásluhou Tima Matavža. Domáci duel nezvládol Olympique Lyon, francúzske mužstvo prehralo s Realom Sociedad San Sebastian 0:2 a prišlo aj o vylúčeného Milana Biševaca.

O prekvapenie sa postaral kazašský tím Šachťor Karagandy, ktorý na svojom štadióne pred duelom so škótskym gigantom Celticom Glasgow "obetoval" ovcu, stretnutie potom vyhral 2:0 a vytvoril si tak sľubnú východiskovú pozíciu na senzačný postup ďalej.

Odvety play off sú na programe 27., resp. 28. augusta, neúspešní z nich sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies