Čislák podľa sestier nerokuje a nerieši situáciu

NETKY.SK • 17 Január 2016, 14:11 • 2 min
Čislák podľa sestier nerokuje a nerieši situáciu

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva SR Viliam Čislák nerokuje so zástupkyňami sestier od decembra minulého roka.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila to v relácii O 5 minút 12 na RTVS predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek (OZ SaPA) Monika Kavecká. "Neriešite situáciu, neprichádzate s riešením, neprichádzate s ponukou, neprichádzate s ničím," povedala Kavecká v relácii.


Šéfka odborov nevylúčila, že môžu pribudnúť ďalšie výpovede. "Máme také informácie, že sa budú pridávať aj sestry, pretože tá situácia je bohužiaľ ignorovaná z jednej strany, najdôležitejšej strany. Pán minister nás nezavolal na žiadne rokovanie, neponúkol žiadnu alternatívu sestrám," upozornila Kavecká s tým, že v aktuálnej atmosfére sa nedá dohodnúť na ničom. Sestry podľa nej ponúkajú kompromisy, no nikto ich nepočúva.


Minister zdravotníctva v relácii znova pripomenul, že chodí do nemocníc a komunikuje s vedením. Čislák zároveň podotkol, že 98 % pracovníkov, ktorých sa týka schválená novela zákona upravujúca platy zdravotníckych pracovníkov, je spokojných. Ako ďalej dodal, vláda vyčlenila 55 miliónov eur na zvýšenie platov, čo predstavuje nárast o 16 %. Zdravotná starostlivosť bude podľa Čisláka zabezpečená aj po uplynutí výpovednej lehoty sestier, a to k 1. februáru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona