Čislák nevylúčil trestné oznámenia na bývalých členov správnej rady

NETKY.SK • 9 November 2014, 14:17 • 2 min
Čislák nevylúčil trestné oznámenia na bývalých členov správnej rady

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nom. Smer-SD) nevylučuje, že v prípade podozrenia podá na bývalých členov správnej rady piešťanskej nemocnice trestné oznámenie. Chce si však počkať na analýzu, ktorú mu majú noví nominanti rezortu zdravotníctva v správnej rade nemocnice predložiť v priebehu nasledujúcich dní.

slovakia

left justify in out

"V piatok som vymenoval správnu radu nemocnice a tento týždeň alebo v najbližších dňoch mi majú dať údaje alebo analýzu, čo sa vlastne stalo," uviedol Čislák v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) očakáva od nového ministra, že podá trestné oznámenie na bývalých členov správnej rady, pretože podľa jeho slov kryli nákup nového CT prístroja až pokiaľ na to neupozornili médiá. "Ak bude podozrenie, samozrejme toto trestné oznámenie nevylučujem, že podám," povedal minister s tým, že prvoradá bude analýza prípadu.
      

Odstúpenie ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nom. Smer-SD) pre kauzu CT prístroja hodnotí Čislák ako prejav vysokej politickej kultúry. Podľa Uhliarika však vyvodenie politickej zodpovednosti nie je dostatočné. "Riaditeľka nemocnice mala byť odvolaná do 10 sekúnd," zdôraznil, pričom upozornil aj na iné podozrivé nákupy v tejto nemocnici. Minister pripomenul, že riaditeľku môže odvolať správna rada. "Čiže je menovaná nová správna rada, v najbližších dňoch ma budú informovať, aká je situácia v Piešťanoch a podľa toho budeme postupovať," dodal Čislák.
      

Podľa nového šéfa rezortu zdravotníctvo na Slovenku neslúži na obohacovanie sa pre niektorých ľudí. "Ja si myslím, že naše zdravotníctvo v prvom rade slúži pre pacienta, to si úprimne myslím," povedal. Na otázku, či by sa nemal zmeniť systém nominácie ľudí do dozorných a správnych rád uviedol, že súčasný systém nie je zle vymyslený. "Vždy je to o ľuďoch. Môžeme mať nadstavený systém akokoľvek dokonale, ale v konečnom dôsledku na konci sú vždy ľudia," dodal s tým, že na nominantov ministerstva zdravotníctva chce byť prísnejší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies