Čislák: Návrat sestier do žilinskej nemocnice je dobrou správou, hodnotil ich vzťah k práci

NETKY.SK • 9 Február 2016, 10:37 • 2 min
Čislák: Návrat sestier do žilinskej nemocnice je dobrou správou, hodnotil ich vzťah k práci

BRATISLAVA – Návrat 40 sestier do FNsP Žilina je podľa ministra zdravotníctva Viliama Čisláka dobrou správou pre pacientov aj pre zdravotníckych pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Zároveň vyjadril poďakovanie všetkým sestrám, ktoré neopustili pacientov a v žilinskej nemocnici pracovali v plnom nasadení, čím potvrdili nielen vysoké odborné kvality, ale aj morálny kredit.

 

"Aj to je jasná správa o vzťahu k práci, o vzťahu k pacientom, k poskytovaniu zdravotnej starostlivosti, k záväzkom, ktoré vyplývajú z poslania zdravotníckej profesie. Veľkú dávku profesionality, manažérskej predvídavosti a schopnosti preukázalo aj vedenie v Žiline a Prešove, keď robili maximum pre to, aby pacientom bola aj vo vypätých okamihoch plynule poskytovaná potrebná zdravotná starostlivosť," povedal minister zdravotníctva.

 

Riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková doplnila, že sestry vo FNsP Žilina prijali po individuálnych oboznámeniach sa s platovými dekrétmi a pracovnými podmienkami jednoznačné rozhodnutie a nastúpili do zamestnania. "Vedenie FNsP sa dohodlo individuálne na podmienkach pracovnej zmluvy so 40 sestrami. K dnešnému ránu podpísalo vo FNsP Žilina pracovné zmluvy 33 sestier," dodala Čižmáriková.

 

Vo FNsP Žilina je podľa nej dnes plne zabezpečená akútna zdravotná starostlivosť a nemocnica obnovuje aj plánované operácie. "Ide o chirurgiu, neurochirurgiu, detskú ortopédiu, gynekológiu a úrazovú chirurgiu. Aktuálnou prioritou pre FNsP je podpísanie kolektívnej zmluvy, pričom stretnutie na túto tému je naplánované v Žiline na štvrtok 11. februára 2016," uzatvorila Čižmáriková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies