Cirque du Soleil priletel do Bratislavy vlastným lietadlom

NETKY.SK • 3 Február 2015, 10:35 • 2 min
Cirque du Soleil priletel do Bratislavy vlastným lietadlom

BRATISLAVA - Cirque du Soleil so súborom Quidam šťastne pristál v Bratislave a pomaly sa pripravuje na sedem jedinečných predstavení, ktoré odohrá v dňoch 5. až 8. februára v Slovnaft aréne.

slovakia

left justify in out

V Bratislave sú zatiaľ len artisti a tím súboru Quidam. V najbližších hodinách dorazí do Bratislavy 22 kamiónov s technikou a rozkúskovaným pódiom, ktoré sa začne stavať v stredu. V kamiónoch dorazia aj kostýmy, doplnky, topánky a parochne, ktoré si účinkujúci prezliekajú počas šou niekoľkokrát. Každý artista vystrieda 2 - 7 kostýmov. Všetky sú šité ručne na mieru každému jednému účinkujúcemu. Kvôli špeciálnej starostlivosti o drahé materiály si so sebou kostyméri privezú aj práčky a sušičky. Vo štvrtok tak bude všetko pripravené, aby večer mohlo 52 akrobatov, muzikantov, spevákov a hercov odprezentovať prvé zo svojich siedmich vystúpení. Zaujímavosťou je, že každé predstavenie sa v niečom líši od toho predošlého. Členovia súboru sú veľmi flexibilní a v prípade potreby schopní zastúpiť svojich kolegov.
      

Už tradične požadoval manažment súboru z Cirque du Soleil pre svojich ľudí ubytovanie v luxusnom hoteli. Spolu s artistami, umeleckým režisérom, so scénografmi, s kostymérmi, maskérmi pricestovali do Bratislavy aj dvorní kuchári súboru Cirque du Soleil – Quidam. Sú stálymi členmi tímu, ktorí najlepšie vedia, čo slávnym akrobatom chutí najviac. No nájdu sa medzi nimi aj takí, ktorí radi ochutnajú domácu slovenskú stravu, ktorú budú mať, samozrejme, k dispozícii. Keďže príchod kamiónov s kompletnou výbavou je naplánovaný na neskôr, umelci si zatiaľ vyžiadali prerobenie jednej z kongresových sál hotela na provizórnu telocvičňu so žinenkami a s náradím.
      

Quidam v číslach: pri bratislavskej Slovnaft Arene bude parkovať 22 kamiónov, pomocný personál tvorí ďalších 100 ľudí, 150 ľudí na stavbu pódia zabezpečí usporiadateľská agentúra. Artisti budú predvádzať svoje umenie vo výške až 15 metrov nad zemou. Predstavenie Quidam malo svoju premiéru v apríli 1996, súbor precestoval 5 kontinentov a svoju šou predviedol miliónom divákov. V jednom predstavení sa vystrieda 250 kostýmov, 250 párov topánok, 20 parochní, 30 klobúkov a 500 rôznych doplnkov oblečenia. Jeden kostým vydrží pri dennom praní šesť mesiacov až dva roky.
      

Prvé predstavenie Quidam uvedie slávny kanadský súbor vo štvrtok 5. februára o 20. hodine. V ďalších dňoch odohrajú po dve predstavenia, v piatok  6. februára o 16.30 h a 20.00 hodine, rovnako v sobotu 7. februára, v nedeľu 8. februára potom o 13.30 h a 17.00 hodine. Vstupenky sú ešte dostupné v sieti Ticketportal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona