VIDEO Cirkusový lev sa dotýka trávy po 13 rokoch v klietke

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 16:30 • 2 min
VIDEO Cirkusový lev sa dotýka trávy po 13 rokoch v klietke

SAO PAULO – Pozrite sa na tohto leva, ktorý sa dotkol zeme a trávy po prvýkrát vo svojom živote po 13 rokoch strávených v cirkusovej klietke.

slovakia

left justify in out

Tieto zábery obrovskej šelmy menom Will zverejnila brazílska prírodná rezervácia Rancho do Gnomos na svojej facebookovskej stránke ešte minulý týždeň.

Na videu je vidieť leva Willa v malej cirkusovej klietke, v ktorej bol údajne zavretý 13 rokov, a jeho reakciu keď sa zrazu otvorili dvere a on sa mohol vyšantiť vo veľkom trávnatom výbehu po prvýkrát v živote.

 

img

Video bolo nakrútené ešte v roku 2006, avšak zverejnené bolo iba nedávno. Zakladateľ Rancho do Gnomos Marco Pompeo vysvetlil, že lev zomrel prirodzenou smrťou v roku 2011, ale bol rád, že konečne zažil slobodu.

 

img

Pre noviny Dodo povedal: "Predtým než zomrel, mal päť pokojných rokov života. Mohol tu v kľude žiť s inými levmi. Miloval ležať v tráve a pozerať na oblohu. Bol to veľmi šťastný lev."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies