Cirkev Davida Wilkersona v srdci Manhatanu, autora knihy Dýka a kríž

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:29 • 2 min
Cirkev Davida Wilkersona v srdci Manhatanu, autora knihy Dýka a kríž

NEW YORK - Mesto, ktoré nikdy nespí, mesto ktoré poznáme z rozprávania, fotiek a filmov, pompézny a honosný. Tak nám ho predstavil filmový priemysel a predpokladáme, že iný ani nie je.

slovakia

left justify in out

V strede tohto chaosu, kde už človek nečaká, že okrem noblesných obchodov, svietiacich reklám, lacných fastfoodov môže uzrieť ešte niečo iné, hneď vedľa známej Broadway Street, v centre celého diania sa črtá veľký nápis Times Square Church. Pred vstupom stoja uvádzači a pozývajú dovnútra. Nie je to tradičná cirkev a nie je na tradičnom mieste. Vstupná hala je zdobená červeným zamatom zakončenými zlatými niťami. Niekedy to bolo divadlo, ale dnes tu chvália Boha a kážu Božie slovo. 

 

Times Square Church je cirkev založená Davidom Wilkersonom, pastorom, ktorý prišiel do najhorších štvrtí New Yorku v roku 1958 a založil centrum pre mládež. Svoju prácu venoval hlavne problémovým mladým v gangoch. Jeho príbeh zachytáva kniha Dýka a kríž, ktorá bola jednou z prvých kresťanských kníh preložená do slovenčiny po páde komunizmu, ktorá sa stala svetovým bestsellerom. 

 

Kniha Dýka a kríž bola v roku 1969 sfilmovaná a v 90-tych rokoch bol film nadabovaný do slovenčiny.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona