Činy Amédyho Coulibalyho odsúdila jeho matka i sestry

NETKY.SK • 11 Január 2015, 12:13 • 2 min
Činy Amédyho Coulibalyho odsúdila jeho matka i sestry

PARÍŽ - Matka a sestry islamistu Amédyho Coulibalyho odsúdili atentáty, ktoré spáchal v Paríži a na jeho južnom predmestí Montrouge, a vyjadrili "úprimnú sústrasť" pozostalým po 13 obetiach.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v komuniké rodiny, ktoré dnes večer zverejnili francúzske médiá.
      

"Odsudzujeme tieto činy. Vôbec nezdieľame tieto extrémne myšlienky," uviedli Coulibalyho príbuzné vo svojom vyhlásení. Vyjadrili v ňom aj nádej, že tieto "strašné činy sa nebudú stotožňovať s moslimským náboženstvom". 
      

Amédy Coulibaly vo štvrtok v Montrouge smrteľne postrelil mladú mestskú policajtku a vážne zranil jej kolegu. Deň na to, krátko po 13.00 h, so zbraňou v ruke prenikol do supermarketu s kóšer tovarom, kde zadržiaval niekoľko ľudí, pričom štyroch z nich pri obsadzovaní objektu zastrelil. 
      

Páchateľ, ktorý sa prihlásil k organizácii Islamský štát, sa vyhrážal, že zastrelí ďalších, ak polícia zasiahne proti Saidovi a Chérifovi Kouachiovcom - páchateľom útoku v parížskej redakcii satirického denníka Charlie Hebdo, kde v stredu zastrelili 12 ľudí. Kouachiovci sa označili za členov jemenskej odnože al-Káidy a pred políciou sa po úteku z Paríža skryli v obci Dammartin-en-Goele, kde sa od piatkového rána skrývali v tamojšej tlačiarni.
      

Trojica sa poznala z džihádistickej bunky, ktorá sa vytvorila v 19. parížskom obvode pod názvom Butte-Chaumont (podľa tamojšieho parku), a útočné akcie, ktoré podnikli tento týždeň v paríži, vopred skoordinovali. Potvrdil to samotný Coulibaly počas piatkového telefonátu zo supermarketu do redakcie televízie BFM TV, v ktorom predložil svoje požiadavky.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies