Cintorín v Slávičom údolí je plný ľudí

NETKY.SK • 1 November 2014, 17:34 • 2 min
Cintorín v Slávičom údolí je plný ľudí

BRATISLAVA - Na bratislavský cintorín v Slávičom údolí stále prichádzajú stovky ľudí. Svojich príbuzných či známych si uctievajú kvetmi aj sviečkami, ktoré ponúkajú predajcovia pri príjazdovej ceste vo vyše 50 metrovom páse.

slovakia

left justify in out

Napriek veľkému počtu návštevníkov počas dnešného Sviatku všetkých svätých je na cintoríne pokojná atmosféra. Na mieste sú napriek tomu aj príslušníci polície, ktorí usmerňujú dopravu a dohliadajú na bezpečnosť. Priľahlé parkoviská sú takmer úplne plné.

 

Ľudia sa na cintoríne zastavujú aj pri pomníkoch významných osobností. Najviac sviečok horí pravdepodobne pri pamätníku Alexandra Dubčeka, ktorý je blízko pri hlavom vchode cintorína. Ľudia si však zapálením sviečky môžu na cintoríne v Slávičom údolí spomenúť aj na bývalého predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa Jána Langoša, spisovateľov Vladimíra Mináča, Fraňa Kráľa, Ema Bohúňa či spisovateľku Margitu Figuli.

 

Bratislavčania môžu dnes aj v nedeľu 2. novembra využívať v smere na cintoríny aj posilnenú mestskú hromadnú dopravu. Linka 39 zo Slávičieho údolia premáva v 7 až 8-minútových intervaloch podľa osobitného cestovného poriadku. Spoje na linkách 37 a 208 bratislavský dopravca posilnil kĺbovými vozidlami. Podľa osobitného cestovného poriadku premáva aj linka č. 32, ktorá bude od 9:00 do 18:00 jazdiť v 15-minútových intervaloch. Z Patrónky ku Krematóriu bude celý víkend premávať linka X38, jazdiť bude v čase od 09:00 do 19:00. Mimoriadna linka X80 bude premávať v úseku Holíčska - Cintorín Petržalka. Linka k petržalskému cintorínu bude jazdiť v 30-minútových intervaloch v čase od 9:00 do 17:00. Bratislavské cintoríny budú počas Dušičiek otvorené dlhšie, až do 8. novembra budú otvorené od 07:00 do 20:00. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies