Čínsky výrobca veľkoplošných obrazoviek stavia v Prešove svoju jedinú fabriku v Európe

NETKY.SK • 5 August 2016, 10:45 • 2 min
Čínsky výrobca veľkoplošných obrazoviek stavia v Prešove svoju jedinú fabriku v Európe

BRATISLAVA - Čínska jednotka vo výrobe veľkoplošných obrazoviek Leyard Shenzhen Opto Electronics v Prešove na zelenej lúke vybuduje svoj jediný výrobný závod v Európe.

slovakia

left justify in out

Ten vyrastie v mestskom priemyselnom parku Záborské. Najväčší výrobca obrích displejov na svete si tak poisťuje svoju pozíciu lídra trhu, uvádza denník Hospodárske noviny. 

 

"Spoločnosť vyrába obrazovky veľkých rozmerov, ktoré sa používajú napríklad na športových štadiónoch, v nákupných centrách alebo v televíznych štúdiách. Naša pobočka Leyard Europe obsluhuje trh celej Európy, Blízkeho východu a Afriky, kam dodávame obrazovky," povedal pre denník výrobný manažér spoločnosti Leyard Europe František Pečke.

 

V súčasnosti firma sídli v prenajatých priestoroch oproti športovej hale v Prešove, kde obrie panely montuje. Táto prvotná investícia Číňanov sa na východe Slovenska pohybuje vo výške 2,3 milióna eur.

 

Aktuálne spoločnosť zamestnáva viac ako 50 ľudí. Po dokončení druhej etapy výstavby koncom budúceho roka toto číslo narastie na zhruba 200. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies