Čínsky útočný vrtuľník prvýkrát odpálil raketu vzduch-vzduch

NETKY.SK • 26 August 2013, 11:53 • 2 min
Čínsky útočný vrtuľník prvýkrát odpálil raketu vzduch-vzduch

PEKING - Prvý útočný vrtuľník čínskej výroby odpálil po prvý raz rakety typu vzduch-vzduch a zasiahol cieľ. Informovala o tom dnes agentúra AP, podľa ktorej vrtuľník WZ-10 vyvinuli čínski zbrojári predovšetkým pre útoky proti tankom.

slovakia

left justify in out

Testy sa konali ešte minulý týždeň počas manévrov čínskeho letectva. Rakety úspešne zasiahli terče v malej výške. Podľa čínskej armády ide o dôkaz vzrastajúcej úlohy vrtuľníkov v boji proti nepriateľskému letectvu. Podľa agentúry Sinchua vrtuľník WZ-10 po prvý raz mala možnosť verejnosť vidieť v roku 2012 na 9. ročníku Čínskej medzinárodnej výstavy letectva a kozmonautiky v meste Ču-chaj v juhovýchodnej provincii Kuang-tung. Čína zastavila dovoz väčšiny vojenskej techniky z Ruska a začala vyrábať zbrane na domácej pôde, čo je podľa agentúry AP výsledkom hospodárskeho rastu a zvyšujúcej sa technologickej úrovne krajiny. Niektoré kľúčové časti hardvéru, ako napríklad vysokovýkonné motory do prúdových lietadiel, musí stále dovážať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies