Čínsky umelec Aj Wej-wej nakrúca v pásme Gazy dokument o utečencoch

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 06:55 • 2 min
Čínsky umelec Aj Wej-wej nakrúca v pásme Gazy dokument o utečencoch

RAFAH - Čínsky umelec, aktivista a disident Aj Wej-wej dnes pricestoval do pásma Gazy, kde sa chystá pracovať na pripravovanom dokumente o utečencoch z Blízkeho východu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Chystaný dokument bude poukazovať na neutešenú situáciu miliónov Sýrčanov, ktorí pre občiansku vojnu utiekli zo svojej vlasti buď do susedných krajín alebo sa vydali na nebezpečné plavby do Európy.

 

Aj Wej-wej, ktorého dnes do pásma Gazy sprevádzal desaťčlenný filmový štáb, sa do dokumentu rozhodol zaradiť aj palestínskych utečencov. Tí totiž podľa jeho slov zažívajú historicky najdlhšie vysídlenie a práve ich vysoký počet - niekoľko miliónov - akékoľvek možné vyriešenie tohto problému výrazne komplikuje.

 

Aj Wej-wej už v rámci práce na príprave avizovaného dokumentu navštívil Jordánsko, Turecko, Grécko a niekoľko ďalších krajín, ktoré prijali väčšie skupiny sýrskych utečencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona