Na mieste naznačenom čínskym satelitom nenašli trosky lietadla

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 08:15 • 2 min
Na mieste naznačenom čínskym satelitom nenašli trosky lietadla

HOČIMINOVO MESTO/KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady dnes oznámili, že na mieste, kde sa podľa čínskych satelitných záberov mohli nachádzať trosky zmiznutého dopravného lietadla, po ňom nenašli žiadne známky. Bezvýsledne bolo aj pátranie vietnamských lietadiel.

slovakia

left justify in out

Šéf malajzijského úradu civilného letectva Datuk Azharuddin Abdul Rahman informoval, že miesto dnes prehľadali lietadlá. "Išli sme tam, nie je tam nič," citovala jeho vyjadrenie pred novinármi v Kuala Lumpure agentúra AP.

      
Vietnamskí predstavitelia predtým uviedli, že príslušná oblasť - ležiaca neďaleko miesta, kde lietadlo stratilo minulý týždeň kontakt s riadením letovej prevádzky - už bola v posledných dňoch "dôkladne prehľadaná".
      
Na informácie poskytnuté čínskym satelitom reagoval dnes aj Vietnam, ktorý na miesto vyslal dve lietadlá. Tiež však rovnako ani pri opakovaných preletoch trosky malajzijského stroja nenašli, informoval novinár agentúry Reuters, ktorý bol na palube jedného z pátracích lietadiel.
      
Webová stránka čínskeho vládneho úradu predtým zverejnila satelitné zábery, na ktorých bolo v mori pri južnom cípe Vietnamu a východne od Malajzie vidno tri plávajúce objekty rôznej veľkosti. Zábery pochádzali ešte z nedeľňajšieho dopoludnia (9. marca).
      
Lietadlo Boeing 777-200ER s 239 pasažiermi a členmi posádky na palube zmizlo z obrazoviek radarov minulý piatok po asi hodine letu z Kuala Lumpuru do Pekingu niekde medzi východným pobrežím Malajzie a južným Vietnamom.
      
Oblasť pátrania zahŕňa celkovo 92.600 štvorcových kilometrov mora pri pobreží krajín juhovýchodnej Ázie a v stredu ho rozšírili smerom k Indii. Dve tretiny pasažierov tvorili Číňania. Čínska vláda preto vyvíja tlak na malajzijské úrady, aby prípad vyriešili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies