Čínsky prezidentský pár sa rozlúčil s Buckinghamským palácom

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:11 • 2 min
Čínsky prezidentský pár sa rozlúčil s Buckinghamským palácom

LONDÝN - Britský premiér David Cameron prijal dnes čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga na večeri vo svojom vidieckom sídle v Chequers, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Úrad kancelárie premiéra Camerona na Downing Street v Londýne oznámil, že politici v Chequers mali v pláne prerokovať širokú škálu medzinárodných otázok vrátane spôsobu, ako môže Čína prispieť k boju proti extrémizmu. Podľa agentúry AP môže mať premiér Cameron v pláne na dnešnej schôdzke uzavrieť s Si Ťin-pchingom dohodu o medzinárodnej spolupráci v tejto oblasti.

 

Obaja politici označili v spoločnom tlačovom vyhlásení cestu najvyššieho predstaviteľa Číny po Británii za otvorenie "zlatej éry" v britsko-čínskych vzťahoch. Silné vzájomné vzťahy majú podľa nich "svetový význam a strategickú dôležitosť".

 

Čínsky líder pokračuje dnes tretí deň vo svojej štvordňovej návšteve Spojeného kráľovstva, ktorú napriek všeobecnej kritike zo strany aktivistických skupín oba štáty považujú za historickú.

 

Si Ťin-pching s manželkou sa dnes rozlúčili s kráľovnou Alžbetou II. a jej manželom Philipom a ich sídlom v Buckinghamskom paláci, kde čínsky prezidentský pár strávil dve noci. Na záver svojho pobytu v Británii si v piatok prezrú mesto Manchester v severozápadnom Anglicku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies