Čínsky prezident varuje pred cudzími náboženskými vplyvmi

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 09:45 • 2 min
Čínsky prezident varuje pred cudzími náboženskými vplyvmi

PEKING - Čínsky prezident Si Ťin-pching vyhlásil, že jeho krajina sa musí mať na pozore pred zlými náboženskými vplyvmi zo zahraničia. Vyjadril sa tak cez víkend na konferencii o náboženstvách v Pekingu.

slovakia

left justify in out

"Musíme sa rozhodne brániť pred infiltráciami zo zámoria pomocou náboženských prostriedkov a zamedziť ideologickým zásahom extrémistov," citovala dnes agentúra AP Siove slová, ktoré prevzala z čínskej tlačovej agentúry Sinchua. Náboženské skupiny v Číne sa podľa neho musia podriadiť vedeniu tamojšej komunistickej strany, ktorá je oficiálne ateistická.


"Náboženstvá by sa nijako nemali vmiešavať do štátnej správy, súdnictva či školstva," zdôraznil prezident.
Najnovšie Siove vyjadrenia nasledujú po krokoch čínskych úradov, ktoré podľa AP "zužujú nábožensky priestor" v krajine. Zatiaľ čo v prevažne moslimskej autonómnej oblasti Sin-ťiang zakázali zahaľovanie tvárí a nosenie brád, vo východných častiach Číny strhávali v posledných rokoch kríže z kostolov - oficiálne pre údajný rozpor so stavebnými predpismi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona