Čínsky prezident Si v telefonáte s Trumpom vyzval na obnovenie rozhovorov s KĽDR

NETKY.SK • 16 Január 2018, 07:45 • 2 min
Čínsky prezident Si v telefonáte s Trumpom vyzval na obnovenie rozhovorov s KĽDR

PEKING - Čínsky prezident Si Ťin-pching v telefonáte s americkým prezidentom Donaldom Trumpom v utorok povedal, že všetky zúčastnené strany by mali vytvárať podmienky pre obnovenie rozhovorov so Severnou Kóreou (KĽDR).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Si Ťin-pching vyzval USA na "spoločné úsilie o udržanie tak ťažko nadobudnutého súčasného stavu, ktorý by sa mal využiť na uvoľnenie situácie na Kórejskom polostrove". Podľa čínskeho lídra treba vytvoriť podmienky na obnovenie rokovaní. Prezidentove výroky priniesla štátna tlačová agentúra Sinchua.

 

Čínsky líder tiež povedal, že dve najväčšie ekonomiky sveta by mali urovnať vzájomné ekonomické a obchodné spory tak, že jedna druhej otvoria trhy a "ešte zväčšia koláč spolupráce"Napätie medzi Severnou a Južnou Kóreou sa zmiernilo tento mesiac, keď sa zástupcovia oboch vlád stretli na diskusiách o účasti Severnej Kórei na februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies