Čínsky prezident Si Ťin-pching ukončil návštevu ČR a odcestoval do USA

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 17:31 • 2 min
Čínsky prezident Si Ťin-pching ukončil návštevu ČR a odcestoval do USA

PRAHA - Čínsky prezident Si Ťin-pching ukončil dnes popoludní trojdňovú oficiálnu návštevu Českej republiky a z medzinárodného letiska v Prahe odcestoval do USA. Informovali o tom české médiá.

slovakia

left justify in out

V priebehu návštevy sprevádzanej zrážkami stúpencov i odporcov hlavy najľudnatejšej krajiny sveta došlo k podpísaniu desiatok dvojstranných dohôd. Si Ťin-pching sa počas nej stretol s najvyššími ústavnými činiteľmi ČR - prezidentom Milošom Zemanom, premiérom Bohuslavom Sobotkom i šéfmi oboch komôr parlamentu Janom Hamáčkom a Milanom Štěchom.


V záverečných hodinách návštevy sa prezidenti oboch krajín zúčastnili v paláci Žofín na ekonomickom fóre, na ktorom pred investormi a podnikateľmi z ČR a Číny vystúpili s prejavmi.
Najvyšší čínsky predstaviteľ si ešte pred rozlúčkou pripil s českým prezidentom na terase Strahovského kláštora pivom.


Počas návštevy kláštora potom bývalému českému futbalovému internacionálovi Pavlovi Nedvědovi odovzdal ocenenie, na základe ktorého sa práve najlepší futbalista Európy z roku 2003 stal tvárou čínskej futbalovej superligy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona