Čínsky prezident Si Ťin-pching prevzal novú vrcholovú funkciu v armáde

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 18:53 • 2 min
Čínsky prezident Si Ťin-pching prevzal novú vrcholovú funkciu v armáde

PEKING - Čínsky prezident Si Ťin-pching sa dnes ujal novej vojenskej funkcie - stal sa vrchným veliteľom centrálneho riadenia združených operácií armády. Podľa stanice BBC ide o jeho ďalší krok k posilneniu si kontroly nad ozbrojenými silami krajiny.

slovakia

left justify in out

Prezident je okrem toho generálnym tajomníkom Komunistickej strany Číny a predsedom Ústrednej vojenskej komisie, ktorá riadi Ľudovú oslobodeneckú armádu. Podľa analytikov je nové opatrenie propagandistickým odkazom svetu, že Si Ťin-pching teraz disponuje absolútnou mocou.


Centrálne riadenie združených operácií armády je stredobodom jeho vízie novej, počtom menšej, ale technicky modernejšej čínskej armády. Jeho nová vojenská funkcia podčiarkuje skutočnosť, že krajina pod jeho vedením rýchlym tempom modernizuje svoje ozbrojené sily.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona