Čínsky prezident deklaroval priateľstvo s KĽDR a podporil Kim Čong-una

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 07:16 • 2 min
Čínsky prezident deklaroval priateľstvo s KĽDR a podporil Kim Čong-una

nsky prezident deklaroval priateľstvo s KĽDR a podporil Kim Čong-una - Politika Čínsky prezident Chu Ťin-tchao vyjadril podporu novému severokórejskému lídrovi Kim Čong-unovi a prisľúbil zachovávať úzke vzťahy medzi vládami oboch komunistických krajín. St

slovakia

left justify in out

img

Čínsky prezident Chu Ťin-tchao vyjadril podporu novému severokórejskému lídrovi Kim Čong-unovi a prisľúbil zachovávať úzke vzťahy medzi vládami oboch komunistických krajín. 
      Stalo sa tak v pondelok na stretnutí čínskeho prezidenta s delegáciou severokórejskej robotníckej strany v Pekingu, napísala dnes agentúra DPA.  
      Kimovo vedenie umožní severokórejskému ľudu "raziť nové cesty a dosiahnuť nové výsledky pri budovaní prosperujúcej a silnej krajiny," uviedol Chu. 
      Nedávne potvrdenie Kima za prvého tajomníka severokórejskej Robotníckej strany Kórey bolo "veľkou udalosťou" uviedol prezident, ktorý stojí na čele čínskej komunistickej strany.
      Čína bude podľa neho pokračovať v budovaní "priateľstva a spolupráce" s KĽDR a "posilňovaní komunikácie a koordinácie v hlavných regionálnych a medzinárodných otázkach".
      Čínsky líder sa tak vyjadril v čase najnovšieho napätia medzi oboma Kóreami po neúspešnom odpálení severokórejskej rakety z 13. apríla. Existujú pritom obavy, že KĽDR chystá uskutočniť tretiu jadrovú skúšku.
      Peking odpálenie rakety neodsúdil a vyzval na "pokoj a zdržanlivosť" zo strany medzinárodného spoločenstva.
      USA v pondelok zverejnili obvinenia, že čínska firma napriek embargu OSN predala Severnej Kórei komponenty transportéra rakiet, predstaveného na nedávnej vojenskej prehliadke v Pchjongjangu. Americká vláda má podozrenie, že čínsky výrobca dodal Severnej Kórei podvozok a ďalšie časti vozidla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona