Čínsky novinár si vo švajčiarskom hoteli doprial šot 139-ročnej wiskey, neuveríte koľko za ňu zaplatil

NETKY.SK • 11 August 2017, 17:49 • 2 min
Čínsky novinár si vo švajčiarskom hoteli doprial šot 139-ročnej wiskey, neuveríte koľko za ňu zaplatil

ST. MORITZ – Iný kraj, iné ceny. Päť eur za veľké pivo je dosť veľa ale 8 590 eur za jeden šot wiskey?

slovakia

left justify in out

Áno, presne toľko zaplatil majetný Číňan za to, aby si mohol lupnúť z wiskey, ktorú vyrobili v roku 1878.

 

Zhang Wei je najlepšie platený čínsky online žurnalista. Počas pobytu vo Švajčiarsku jednoducho nedokázal odolať nepoznanej chuti dávnej minulosti.

 

V hoteli Waldhaus v St. Moritz je vychýrená pivnica s exkluzívnou zbierkou wiskey, majú tam celkom 2500 druhov. Medzi mini aj špeciálnu rezervu z pálenice Macallan v škótskom Speyside.

 

Pán Wei si z nej objednal jeden šot, čo značí 20 ml za cenu 8 590 eur!

 

img

Foto: Sandro Bernasconi

 

Barman ho upozornil, že takéto vzácne fľaše nenalievajú len tak, pretože keď sa už raz fľaša otvorí, stratí zbernú hodnotu. Wei o tom trochu porozmýšľal a o pol hodinu sa vrátil rozhodnutý, že ju naozaj chce.

 

"Bol som vo Švajčiarsku a videl som vyše 100-ročnú whisky. Nerozmýšľal som dlho a zobral to. Stručne povedané, chutila veľmi dobre, nevypil som síce veľa whisky, ale vypil som veľa histórie. Všetci moji priatelia vedia, že milujem piť," povedal Wei.

 

Novinár dodal, že ho veľmi prekvapilo, keď o pár dní zbadal na internete sám seba. "Napil som sa nejakej whisky a už som na špičke vyhľadávača - veľmi prekvapivé," napísal Wei na svojom Weibo účte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona