Čínsky minister zahraničných vecí: Vzťahy s USA sa vyvíjajú pozitívnym smerom

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 10:03 • 2 min
Čínsky minister zahraničných vecí: Vzťahy s USA sa vyvíjajú pozitívnym smerom

PEKING - Vzťahy medzi Čínou a Spojenými štátmi sa vyvíjajú "pozitívnym smerom". Vyhlásil to dnes čínsky minister zahraničných vecí Wang Ji.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii počas zasadnutia Všečínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov poukázal na februárový telefonický rozhovor medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a najvyšším čínskym predstaviteľom Si Ťin-pchingom, ktorý podľa neho udal tón vzájomným vzťahom.

 

Trump podráždil Čínu už krátko po svojom zvolení vlani v novembri, keď desať minút telefonoval s taiwanskou prezidentkou Cchaj Jing-wen. Išlo o prvý takýto rozhovor od prerušenia stykov USA s Taiwanom v roku 1979. Krátko pred svojou inauguráciou sa Trump okrem toho pre Wall Street Journal vyjadril, že v súvislosti s Čínou môže byť predmetom diskusie aj takzvaná politika jednej Číny.

 

"Ak budú obe strany uskutočňovať politiku vzájomného rešpektu bez konfliktov, niet dôvodu, aby sa Čína a USA nestali znamenitými partnermi," vyhlásil čínsky minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies