Čínsky miliardár zaplatil všetkým svojim 6400 zamestnancom dovolenku vo Francúzsku

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 17:52 • 2 min
Čínsky miliardár zaplatil všetkým svojim 6400 zamestnancom dovolenku vo Francúzsku

PARÍŽ – Šéf spoločnosti ukázal počas 20. výročia svojho biznisu neuveriteľnú štedrosť.

slovakia

left justify in out

Miliardár Li Jinyuan zaplatil 6400 svojim zamestnancom dovolenku vo Francúzsku, kde sa zúčastnili aj svetového rekordu vo vytvorení najväčšej ľudskej reťaze.

 

img

 

Na ich prepravu potreboval 84 lietadiel, zaplatil 140 hotelov v Paríži vybookoval 4760 izieb v 79 najlepších hoteloch v Cannes a Monacu a najal 147 autobusov, ktoré ich prevážali.

 

Luxusné nákupné cestrum Galeries Lafayette bolo pre verejnosť uzavreté, aby si Liho zamestnanci mohli v pokoji nakúpiť. Naplnili aj Palais Nikaia a pozreli si kabaret Moulin Rouge.

 

Všetci precujú v spoločnosti Tiens, ktorá oslavuje 20. výročie a partnerstvo s Francúzskom.

 

Riaditelia spoločnosti oddychovali v najluxusnejších hoteloch. Rádoví zamestnanci boli ubytovaní v troj a štvorhviezdičkových hoteloch.

 

V hlavnom meste Francúzska mala táto obrovská skupina „súkromnú“ návštevu múzea Louvre, a potom sa vybrali na juh do mesta Nice.

 

Francúzi kvôli nim mobilizovali všetkých pracovníkov služieb, turistických profesionálov, hotely, reštaurácie a obchody.

 

Celé dobrodružstvo sa začalo v decembri, keď Francúzi zistili, že šéf spoločnosti Tien chce osláviť 20. výročie firmy štýlovo. Ich cesta mala pôvodne zahŕňať aj návštevu Londýna a Ríma.

 

img

 

Skupina sa v Nice zúčastnila zápisu do Guinessovej knihy rekordov o najdlhšiu ľudskú reťaz.

 

Podľa odhadov francúzskych médií víkendová cesta pre vyše 6400 ľudí firmu stála 13-20 miliónov eur.

 

Li svoju firmu Tiens (Tchien-š', čo v preklade znamená Nebeský lev) založil v roku 1995. Spočiatku podnikal v oblasti biotechnológií, keď vyrábal kozmetické výrobky, v roku 2011 však vytvoril medzinárodný konglomerát, ktorý je formou sieťového marketingu aktívny v turistickom ruchu, medzinárodnom obchode i školstve, pričom v 110 krajinách sveta zamestnáva viac ako 13.000 ľudí.

 

Hodnota Liovho majetku v roku 2008 dosiahla miliardu dolárov a o rok neskôr sa objavil v rebríčku magazínu Forbes. V rebríčku najbohatších Číňanov Li obsadil 36. miesto.

 

Li je síce oceňovaný ako štedrý filantrop, ale mnohí kritici mu vyčítajú, že si vo firme vybudoval kult osobnosti a pomery v nej pripomínajú sektu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies