Čínsky miliardár sa neukázal na stretnutí: Za pol hodinu stratil 12,6 miliardy

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 11:22 • 2 min
Čínsky miliardár sa neukázal na stretnutí: Za pol hodinu stratil 12,6 miliardy

PEKING – Všetci sme pravdepodobne zažili dni, kedy sa nám nechce nič robiť. Napríklad ísť na pracovné stretnutie, niekedy sa to však neoplatí.

slovakia

left justify in out

Jeden z najbohatších mužov Číny stratil 12,6 miliardy eur zo svojho osobného majetku za pol hodinu – a to iba preto, lebo sa neukázal na stretnutí.

 

Li Hejun, ktorý vlastní spoločnosť Hanergy Thin Film Power Group, ktorá vyrába komponenty na výrobu elektrickej energie zo slnka, sa neukázal na každoročnom stretnutí akcionárov svojej firmy, čím vyvoval pochybnosti o jej budúcnosti.

 

Hovorca spoločnosti ospravedlnil riaditeľovu neprítomnosť slovami, že „mal niečo na práci“, informoval denník Financial Times.

 

Ak ste riaditeľom jednej z najväčších spoločností v Číne, takéto ospravedlnenia sú jednoducho neakceptovateľné. Akcie jeho firmy Hanergy Thin Film Power Group klesli o 47% na hongkongskej burze a Liho osobný majetok sa scvrkol o 14 miliárd dolárov.

 

Li sa stal jedným z najbohatších mužov Číny po tom, čo cena akcií jeho spoločnosti sa takmer strojnásobila v prvých štyroch mesiacoch tohto roku. Cena jeho spoločnosti sa na burze vyšplhala na neuveriteľných 40 miliárd dolárov. Pre porovnanie najväčšia solárna spoločnosť v USA First Solar Inc. Má hodnotu 5,6 miliardy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona