Čínsky miliardár chce opäť postaviť Kryštálový palác v Londýne

NETKY.SK • 4 Október 2013, 06:19 • 2 min
Čínsky miliardár chce opäť postaviť Kryštálový palác v Londýne

LONDÝN - Čínsky miliardár Ni Čao-sing dnes oznámil, že chce v južnej časti Londýna postaviť repliku slávneho Kryštálového paláca. Informovala o tom dnes agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Ni je predsedom predstavenstva developerskej skupiny ZhongRong. Nový palác chce postaviť na rovnakom mieste, ako stával pôvodný. Novinárom prezradil, že preinvestuje približne 420 miliónov eur.

Kryštálový palác postavili v londýnskom Hyde Parku pre Svetovú výstavu v roku 1851. Budovu zo skla a ocele o tri roky neskôr presunuli do južného Londýna. V roku 1936 zničil palác rozsiahly požiar. Dnešným návštevníkom ho pripomína iba názov nadzemnej stanice. Jeho zničenie nazval bývalý britský premiér Winston Churchill koncom jednej éry.

"Z nového Kryštálového paláca chceme urobiť klenot koruny pre Britániu a celý svet," povedal Ni. Budovu by podľa plánu mali začať stavať koncom roka 2015 a dokončiť v roku 2018. Bude dlhá 500 metrov a vysoká 50 metrov. Stavba vytvorí približne 2000 nových pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies