Čínsky magnát zahynul pri páde vrtuľníka v okolí svojho zámku vo Francúzsku

NETKY.SK • 23 December 2013, 16:47 • 2 min
Čínsky magnát zahynul pri páde vrtuľníka v okolí svojho zámku vo Francúzsku

PARÍŽ - Čínsky oligarcha Lam Kok, jeho 12-ročný syn a ďalší dvaja ľudia prišli o život pri páde vrtuľníka vo francúzskom vinárskom regióne Bordeaux, keď prelietavali nad okolím zámku pri rieke Dordogne, ktorý Číňan spolu s rozsiahlym pozemkov a vinohradmi nedávno kúpil.

slovakia

left justify in out

Informovali o dnes francúzske úrady. Predstaviteľ polície v departemente Dordogne podľa agentúry AP uviedol, že záchranárom sa podarilo vytiahnuť telo mŕtveho chlapca z vrtuľníka, ktorý skončil v rieke Dordogne. Stroj sa takisto už podarilo vytiahnuť na breh. Príčina piatkovej nehody nebola bezprostredne známa. Záchranári naďalej pátrajú po telách čínskeho podnikateľa a ďalších dvoch ľuďoch, ktorí boli vo vrtuľníku vrátane pilota.Polícia uviedla, že stroj pilotoval bývalý majiteľ viníc a zámku Chateau de la Riviere James Gregoire, ktorý bol majiteľom vrtuľníka a mal pilotský preukaz. Lam Kok, ktorý je šéfom hongkonskej firmy Brilliant Group, zaujal nedávno pozornosť francúzskych médií kúpou honosnej nehnuteľnosti vo Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies