Čínsky konglomerát HNA Group zredukoval podiel v Deutsche Bank

NETKY.SK • 19 Február 2018, 10:00 • 2 min
Čínsky konglomerát HNA Group zredukoval podiel v Deutsche Bank

ŠANGHAJ/FRANKFURT NAD MOHANOM - Čínsky konglomerát HNA Group predal časť svojho podielu v Deutsche Bank s cieľom riešiť svoje problémy s likviditou.

slovakia

left justify in out

Skresanie podielu zároveň znamená, že čínsky konglomerát už nie je najväčším akcionárom v nemeckej veľkobanke.

 

HNA Group predal podiel v hodnote približne 300 miliónov eur. Pôvodný podiel čínskeho konglomerátu v Deutsche Bank sa tým znížil z 10 % na približne 8,8 %. To znamená, že HNA, ktorý bol spolu s katarskou kráľovskou rodinou najväčším akcionárom v nemeckej banke, túto pozíciu stratil.

 

Investícia do Deutsche Bank pritom patrila k najvýznamnejším zahraničným investíciám HNA Group. Konglomerát, ktorý je aktívny vo viacerých oblastiach, od letectva až po finančné služby, sa však po dvoch rokoch rozsiahlych investícií dostal do finančných ťažkostí.

 

V minulých dvoch rokoch minul na akvizície zhruba 50 miliárd USD (40,12 miliardy eur), čo sa podpísalo pod jeho finančnú situáciu a minulý mesiac HNA veriteľom oznámil, že v 1. kvartáli mu možno bude chýbať hotovosť v prepočte okolo 2,4 miliardy USD. Spoločnosť teraz preverujú regulačné úrady.

 

V Nemecku však podľa všetkého rozhodnutie HNA Group o predaji časti podielu v Deutsche Bank privítajú. Nemecké úrady totiž ťažkosti HNA Group znervózňovali. Okrem finančných problémov HNA nervozitu v Nemecku zvyšovala aj nejasná vlastnícka štruktúra čínskeho konglomerátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies