Čínsky kapitál sa v najbližších rokoch rozleje po celom svete

NETKY.SK • 10 August 2017, 07:28 • 2 min
Čínsky kapitál sa v najbližších rokoch rozleje po celom svete

Čínske spoločnosti plánujú v najbližších rokoch veľké investície po celom svete. Ide približne o viac ako 70% v porovnaní s minulými rokmi.

slovakia

left justify in out

V zahraničí plánujú investovať až 1,27 bilióna eur. Táto čiastka rapídne vzrástla aj napriek tomu, že regulátori sa snažia doma alebo za hranicami blokovať niektoré dohody. Zahraničné úrady odmietajú čínske ponuky v určitých odvetviach, pretože sa snažia udržať si národné hospodárstvo a národnú bezpečnosť.

 

Čínska vláda na spoločnosti apeluje, aby investovali väčšiu časť svojich kapitálov do výrobných kapacít, hlavne do moderných technológií. V posledných desiatich rokoch čínsky investori minuli za majetok v ostatných krajinách až 745 miliárd eur.

 

Či budú štáty naklonené čínskym firmám je veľmi otázke, keďže v minulom roku pre obavy o národnú bezpečnosť a záujmy krajiny spôsobili zrušenie dohôd v hodnote 75 miliárd. Regulačné úrady blokujú väčšinu dohôd v priemysle, ktoré sú považované za dôležité pre národné hospodárstvo.

 

Oživenie fúzií a akvizícií bude závisieť od postoju čínskej vlády voči zámorským akvizíciám. Niektorí politici hodnotia tieto dohody ako hrozbu, ktorá môže narušiť ekonomický rast krajiny. Regulátori sa domnievajú, že tieto obrovské akvizície a narastajúci dlh však nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo pre čínsky bankový systém ani ekonomiku, pretože firmy si akvizície často krát požičiavajú medzi sebou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies