Čínsky jüan klesol najnižšie od decembra 2010

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 10:46 • 2 min
Čínsky jüan klesol najnižšie od decembra 2010

ŠANGHAJ - Čínsky jüan (CNY) sa v pondelok prepadol na 5,5-ročné minimum. Podľa obchodníkov sa tak stalo v dôsledku veľkej neistoty na globálnych trhoch, ktorá nastala po tom, čo Veľká Británia minulý týždeň v referende odhlasovala vystúpenie z Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jüan v rannom obchodovaní voči americkému doláru klesol na úroveň 6,6402 USD/CNY, čo je v porovnaní s piatkovou záverečnou hodnotou pokles o 0,2 %. Nasleduje však strednú hodnotu 6,6375 USD/CNY, ktorú v pondelok stanovila centrálna banka krajiny. Táto stredná hodnota je najnižšia od decembra 2010.


Dolárový index v rannom ázijskom obchodovaní posilnil o takmer 1 %, keď britská libra oslabila, a tak ako v piatok sa priblížila k 31-ročnému minimu. V piatok libra zaznamenala svoj najhorší deň v modernej histórii, keď voči doláru klesla o 11 % až na 1,3228 GBP/USD, teda najnižšie od roku 1985. Dôvera v britskú menu ostáva po oznámení výsledku referenda nízka. V pondelkovom ázijskom obchodovaní libra klesla voči doláru na 1,3356 GBP/USD, avšak neskôr mierne vzrástla po tom, čo sa britský minister financií George Osborne snažil ubezpečiť trhy o dobrom stave britskej ekonomiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies