Čínsky exodus: Japonsko sa stáva najväčším trhom s Bitcoinmi

NETKY.SK • 18 September 2017, 10:39 • 2 min
Čínsky exodus: Japonsko sa stáva najväčším trhom s Bitcoinmi

TOKIO – Japonsko sa opäť stalo najväčším burzovým trhom s Bitcoinmi, keď dosiahlo 50,75% podiel globálneho trhu. Analytici pripisujú nárast objemu obchodovania s Bitcoinom na japonskom burzovom trhu kvôli odchodu obchodníkov z Číny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň čínska vláda, miestne úrady a finančné regulačné orgány oficiálne požiadali čínske bitcoinové burzy a obchodné platformy, aby ukončili svoju činnosť do konca septembra. Dve najväčšie burzy v Číne, OKCoin a Huobi, získali výnimku a môžu fungovať až do 31. októbra 2017. V ich prípade sa prihliadalo na to, že sa v minulosti nezúčastnili žiadneho ICO získavania finančných prostriedkov.

Vyzerá to však tak, že obchodníci nie sú ochotní riskovať s čínskou vládou a ich nepredvídateľnou povahou. Denný obchodovaný objem Bitcoinov na čínskych burzách klesol v priebehu troch dní o viac ako polovicu, z 15% na menej ako sedem percent. Momentálne je podiel obchodovania čínskych búrz na globálnom trhu s Bitcoinmi len 6,4 percenta.

 

 

Výhody trhu v USA


Pred celoštátnym zákazom bitcoinových búrz v Číne si americký trh dôsledne zabezpečoval svoju pozíciu najväčšieho trhu na svete.

Takmer okamžite po vydaní stanoviska troch najväčších čínskych bitcoinových búrz BTCC, Huobi a OKCoin, sa obchodníci presunuli na japonský burzový trh. Náhla migrácia obchodníkov viedla k krátkodobému nárastu objemu obchodovania v Japonsku, čo umožnilo trhu predbehnúť USA o viac ako 20 percent na celosvetovom trhu.

Na rozdiel od mnohých negatívnych správ, poprední vývojári, analytici, výskumní pracovníci a odborníci na kryptomeny a blockchain technológiu, vyjadrili svoj optimizmus voči ukončeniu čínskeho burzového trhu s Bitcoinmi. Charlie Lee, ktorý vytvoril Litecoin, zdôraznil, že čínska vláda už nebude schopná manipulovať s trhom, ako to urobila od roku 2013.

"Toto je dobrá vec. Čína sa už nemôže hrať s trhmi tým, že zakáže Bitcoin. Kryptomena nemôže byť zlikvidovaná žiadnou krajinou," povedal Lee.

 

img

 

Stabilizácia Bitcoinu

Ako zdôraznil Lee, koniec čínskeho burzového trhu s Bitcoinmi by sa mal dotknúť približne 10 až 15 percent obchodníkov v celosvetovom meradle. V dôsledku čínskeho zákazu pristúpili špekulanti a netrpezliví obchodníci k masívnemu predaju Bitcoinov, čo viedlo k zásadnej korekcii jeho ceny.

V priebehu nasledujúcich niekoľkých týždňov sa globálny burzový trh s Bitcoinmi stabilizuje, keďže obchodníci prechádzajú z čínskeho trhu do Južnej Kórey a Japonska. Sú to trhy, ktoré vyvinuli výrazne efektívnejšie predpisy a priemyselné štandardy pre burzy s kryptomenami a používateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies