Čínsky bývalý vysokopostavený vojenský činiteľ dostal trest smrti s podmienkou

NETKY.SK • 10 August 2015, 14:02 • 2 min
Čínsky bývalý vysokopostavený vojenský činiteľ dostal trest smrti s podmienkou

PEKING - Čínsky vojenský súd vyniesol dnes rozsudok smrti s podmienečným odkladom vykonania trestu na dva roky nad bývalým vysokopostaveným vojenským činiteľom Ku Ťün-šanom, ktorý v minulosti zastával funkciu zástupcu veliteľa úseku logistiky Čínskej ľudovej oslobodeneckej armády.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Bývalí generálporučík Ku Ťün-šan bol uznaný za vinného z viacerých trestných činov vrátane korupcie, sprenevery zneužívania právomocí verejného činiteľa a zneužívania verejných prostriedkov.

 

Podľa čínskeho práva podmienečný odklad výkonu trestu smrti vo väčšine prípadov znamená, že ak sa odsúdený počas súdom stanoveného obdobia nedopustí ďalších trestných činov alebo priestupkov, bude mu najvyšší trest automaticky zmenený na doživotie.


Ku Ťün-šan bol zástupcom šéfa úseku logistiky v Čínskej ľudovej oslobodeneckej armáde a vďaka tejto funkcii mal na starosti zásobovanie a zmluvy pre čínske ozbrojené sily, ktoré majú 2,3 milióna príslušníkov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies