Čínsky automobilový sektor plánuje expanziu na zahraničné trhy, najmä do Európy

NETKY.SK • 9 Október 2013, 16:56 • 2 min
Čínsky automobilový sektor plánuje expanziu na zahraničné trhy, najmä do Európy

PEKING - Čínsky automobilový priemysel plánuje výrazne expandovať na zahraničné automobilové trhy, pričom na výraznejšie presadenie sa mimo domáceho trhu chce využiť aj akvizície zahraničných spoločností. Ukázal to dnes zverejnený prieskum poradenskej firmy Ernst & Young. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkov prieskumu stále väčší počet čínskych výrobcov áut a autokomponentov plánuje posilniť svoju pozíciu v zahraničí. A to buď formou lepšej spolupráce s firmami na tamojších trhoch, alebo prostredníctvom kompletných akvizícií.

V minulých troch rokoch iba zhruba šestina čínskych spoločností v automobilovom sektore investovala mimo územia Číny, uvádza sa v správe Ernst & Young. Spoločnosť v rámci prieskumu oslovila 150 manažérov čínskych firiem. V nasledujúcich troch rokoch však až 31 % automobiliek a zhruba 47 % výrobcov autokomponentov plánuje buď akvizíciu v zahraničí, alebo spoluprácu formou spoločných podnikov, prípadne priamy vstup na zahraničný trh.

ajväčší záujem majú o európsky kontinent. Až 31 % opýtaných manažérov uviedlo, že uvažujú o investíciách v západnej Európe napriek tomu, že región ešte stále zápasí s dôsledkami dlhovej krízy. Okolo 29 % ich uviedlo, že plánujú investície v juhovýchodnej Ázii, ďalších 26 % uvažuje o Afrike a 21 % o Severnej Amerike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies